BiH
17

Večeras na TV1: Debata za hrvatskog člana Predsjedništva

Večeras, s početkom u 20:15 sati, na TV1 bit će emitovana druga izborna debata u kojoj se predstavljaju kandidati za Predsjedništvo iz reda hrvatskog naroda.

Urednik i voditelj, Sanjin Bećiragić, razgovarat će sa gostima o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ustavnim reformama i teritorijalnom preustroju BiH, stranim investicijama i ekonomskoj diplomatiji, borbi protiv krimnala i korupcije, statusu i pravima Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih u BiH i EU, prijemu BiH u NATO. Na kraju debate gosti će imati vremena da svom biračkom tijelu upute završnu poruku.

Svi kandidati će odgovarati na ista pitanja, i za to će imati tačno predviđno vrijeme, imat će pravo replike, ali ne i dopune mišljenja.

U večerašnjem sučeljavanju učestvuju: Dragan Čović, kandidat HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko HNS-a za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Živko Budimir, kandidat SPP-a i koalicije Zajedno za promjene za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i Anto Popović, kandidat DF Željko Komšić za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda