Sarajevo
0

Veća čistoća i red za vrijeme trajanja SFF-a

FENA
Uoči 14. Sarajevo film festivala gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je održala još jedan radni sastanak s predstavnicima Kantona Sarajevo i četiri gradske općine, Turističke zajednice, javnih gradskih preduzeća te zdravstvenih i službi sigurnosti.

Sastanak je imao za cilj da Sarajevo u uređenom i sgurnom ozračju dočeka mnogobrojne posjetitelje i goste ove velike filmske smotre.

Direktor KJKP "Rad" Selim Babić kazao je da će se od utorka u noćnim satima vršiti pranje Baščaršijskog trga te ulica Sarači i Ferhadija, a za vrijeme trajanja Festivala bit će povećano prisustvo eko-redara i ostalih komunalnih radnika.

Dogovoreno da ulice Branilaca grada i Zelenih beretki budu zatvorene za saobraćaj u vrijeme festivalskih dana od 18 do 23 sata.

Policija će u cilju sprječavanja nelegalne prodaje i prisustva prosjaka intenzivirati aktivnosti zajedno s komunalnom i tržišnom inspekcijom, te kontaktirati nadležne da pojačaju mjere kako bi se spriječila prodaja piratskih izdanja filmskih ostvarenja na štandovima, uključujući i filmove koji će biti predstavljeni na Festivalu.

Očekuje se i veći angažman policije u subotu 23. augusta, za kada je u Vilsonovom šetalištu predviđen "Porodični dan" u okviru Sarajevo film festivala. Očekuje se dolazak oko 20.000 posjetilaca.

Dogovoreno je da jedan informativni punkt Turističke zajednice KS bude postavljen unutar SFF info kutka, a rečeno je i da je KJKP "Park" pored svojih aktivnosti, obezbijedio i preostale potrebne zastave.

Borovac je izrazila zadovoljstvo maksimalnim angažmanom svih nadležnih na unapređenju ambijenta i atmosfere u gradu, kada je riječ o uređenju i čistoći grada, sigurnosti, saobraćaju, održavanju javnog reda i mira te radu ugostiteljskih objekata posebno na Baščaršiji.

Direktor Festivala Mirsad Purivatra zahvalio se Gradu Sarajevu i gradonačelnici na iniciranju dosadašnja dva radna susreta, kao i svim nadležnim službama i institucijama koje čine sve da kako bi posjetioci ponijeli što bolju sliku o Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Gradske uprave.