Mostar
0

Vatrogasci odustali od blokade tunela

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Profesionalni vatrogasci grada Mostara odustaju od najavljene blokade tunela u Salakovcu nakon što im je obećano iz mostarskog Ureda visokog predstavnika da će dio njihovih zatjeva biti ispunjen.

Nakon današnjeg sastanka s voditeljem Regionalnog ureda visokoga predstavnika u Mostaru Anatolijem Viktorovim, predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca grada Mostara Milenko Zovko kazao u izjavi za Fenu da su vatrogasci u ovom trenutku odustali od blokade tunela u Salakovcu jer su njihovi najminimalniji uvjeti zadovoljeni.

"Zadovoljni smo jednim dijelom razgovara, a kako nisu riješeni svi naši problemi, nećemo odustati od dalje borbe do ispunjenja svih naših zahtjeva", kazao je Zovko te dodao: "Sve je ovo u redu, ali mi smo osim isplate plata stupili u štrajk i iz drugih razloga".

Podsjetimo, zahtjevi vatrogasaca, uz ostalo, odnose se na sistematizaciju radnih mjesta i isplatu naknada za prekovremeni rad te za rad državnim praznicima.

"Što se tiče isplate plata, Viktorov nam je obećao da će plate biti isplaćene u nekom razumnom ruku, a mi smo mu rekli da je za nas razumni rok dva dana, na što smo od njega dobili obećanje do će se to i dogoditi", kazao je Zovko.

On je na kraju dodao da vatrogasci i dalje neće osiguravati mostarsku Zračnu luku niti gasiti požar na otvorenom prostoru.

Tako vatrogasci, iako su pozvani da u nedjelju, 2. avgusta, sudjeluju u osiguranju Zračne luke, to ipak neće učiniti.