Donacija iz Innsbrucka
0

Vatrogasci iz Sarajeva dobili Mercedes, VW i Toyotu

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na svečanoj ceremoniji koja je održana danas ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Ali-pašin Most", Vatrogasni savez pobratimskog Grada Innsbrucka, posredstvom Grada Sarajeva, donirao je tri vozila tipa Mercedes, VW i Toyota.

Donaciju je uručio direktor Vatrogasnog saveza Innsbrucka, Erwin Reichel, a vozila su raspoređena dobrovoljnim vatrogasnim društvima Vratnik i Bjelave te Vatrogasnom savezu Kantona Sarajevo.

Gradonačelnik Behmen se uime Grada zahvalio te istakao kako je ovo vrlo vrijedna donacija.

"Mi imamo vrlo razvijenu mrežu vatrogasnih društava koji djeluju komplementarno, a dobrovoljna vatrogasna društva kod nas imaju veoma dugu tradiciju. Grad Sarajevo i općine brinu o vatrogasnim društvima, ali to ne bi bilo dovoljno da nema entuzijazma ovih ljudi", rekao je Behmen.

Direktor Vatrogasnog saveza Innsbrucka, Erwin Reichel je prisutnima prenio pozdrave gradonačelnice pobratimskog grada Innsbrucka te istakao da je veoma bitno da njegujemo partnerske odnose.

Predsjednik Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo Tajib Pašić je zahvalio na donaciji te rekao kako je ovo prilika da se uspostavi kontakt i saradnja sa kolegama iz Innsbrucka, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajevo.