BiH
3

Vatrogasci evakuisali nepokretnog dječaka iz Milića

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Milića jutros su evakusiali nepokretnog mališana Ljubisava Kovačevića i njegovu majku Mariju iz porodične kuće u naselju Derventa, koja je zbog nabujale Bukovičke rijeke bila odsječena od naselja više od 48 sati.

Milićki vatrogasci su, radeći u otežanim uslovima i uz pomoć mještana, u roku od 20 minuta montirali improvizovani most preko koga je dječak Ljubisav sa majkom evakuisan do porodice u Milićima, gdje će biti na sigurnom.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Otac mališana Savo Kovačević rekao je novinaru Srne da je nakon dvije neprospavane noći napokon odahnuo.

"Važno je da su oni na sigurnom. Bilo je strašno. Bujica je rušila sve pred sobom, potkopala garažu, poplavila usjeve... Srećom, bujica nije došla do kuće, jer bi, inače, morali da idemo u šumu. Hvala vatrogascima za pomoć", rekao je Savo.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Komandir vatrogasnog odjeljenja Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići Vojo Simić rekao je novinaru Srne da su ovu opštinu zahvatile velike poplave, zbog čega su danonoćno angažovani na spašavanju građana i njihove imovine od vodene stihije.

"Mijenjamo se, pošaljemo po dvojicu kući da predahnu, ostali svi rade. Dok je ovako nema nam odmora", rekao je Simić.

Pripadnici jedinice jutros su intervenisali prilikom uklanjanja klizišta koje je blokiralo magistralni put Milići - Vlasenica, pa je ova saobraćajnica oko 11.00 sati deblokirana.