Španjolski trg
0

Vatrogasci blokirali saobraćaj u Mostaru

Sarajevo-x.com
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Kao što je bilo i najavljeno, pripadnici mostarske Profesionalne vatrogasne jedinice, predvođeni svojim sindikatom, danas su od 10 do 12 sati blokirali centralnu gradsku saobraćajnicu u blizini Španjolskog trga.

Razlog blokade bilo je njihovo nezadovoljstvo što već četvrti mjesec nisu primili plate, kao ni ostali budžetski korisnici Grada Mostara, a sve to zbog političkog neuspjeha i igara u Gradskom vijeću (GV) Mostara, koje do danas - preko devet mjeseci nakon izbora - nije izabralo novog gradonačelnika, a nije usvojilo ni budžet za 2009. godinu. Zbog toga su sve novčane transakcije sa gradskog budžeta blokirane.

Blokada, u kojoj su učestvovali i članovi Sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi, dovela je do potpunog kolapsa saobraćaja u Mostaru i to na najvažnijoj raskrsnici u gradu, s koje se odvajaju saobraćajnice koje vode prema moru i prema sjeveru, ka Sarajevu, javlja RTM.

U slučaju da ovaj potez ne dovede do rezultata, odnosno do rješenja potpunog zastoja u GV-u Mostara, vatrogasci najavljuju još radikalnije mjere, među kojima je i blokada glavnog puta od Sarajeva ka moru - M 17.