BiH
1

Vatra u Trebinju se proširila

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Požar koji se aktivirao u mjestu Banjevci u opštini Trebinje zahvatio je veliku površinu i proširio se prema mjestima Jasen i Borilovići.

U gašenje požara uključeni su svi vatrogasci, a od sinoć i 15 pripadnika Oružanih snaga (OS) BiH.

Direktor Uprave civilne zaštite Srpske Milimir Doder izjavio je SRNI da je juče na području Hercegovine na gašenju požara bilo angažovano 30 pripadnika OS BIH.

„Mi smo obnovili zahtjev da oni i danas učestvuju na gašenju požara. Od OS BiH smo zatražili i angažovanje helikoptera na gašnju požara na području Jasena, ali to nije odobreno, ne znamo iz kojih razloga. Jutros smo obnovili taj zahtjev ponovo i čekamo odgovor", rekao je Doder.

Požar koji je prešao iz dijela gatačke opštine i zahvatio veliku površinu niskog rastinja i bjelogorične šume u mjestu Korita, opština Bileća, spustio se do kuća u mjestu Doluše. Na gašenju ovog požara angažovani su svi vatrogasci i određen broj mještana.

Požar koji je prešao na teritoriju opštine Bileća aktivan je na potezu Cernica-Stepen-Zagraci u opštini Gacko, polako se stavlja pod kontrolu i nema opasnosti po kuće i druge objekte.

Pod kontrolom je požar koji je prešao iz Crne Gore u rejonu Dobri dub-Ilino brdo.

Na području Ravanci i Varda, opština Rudo, gori borova šuma, a drugi požar je u rejonu Kovioc, gdje gori nisko rastinje.

U rejonu Kopilovi-Bunovo, opština Foča, juče je izbio požar koji je zahvatio sadnice crnogorične šume. Požar nije ugašen, ali je pod kontrolom.

U opštini Novo Goražde još je aktivan požar u mjestima Gostun i Herceg Kula, a njegovo gašenje je otežano zbog nepristupačnosti terena i minskih polja.

Na području Banje Luke juče su ugašena tri požara kojima je bilo zahvaćeno nisko rastinje u mjestima Gornji Pervan (Zelenci), Han Kola (Radulovići) i u naselju Česma.

Požar u Šipovu u mjesto Gorica pod kontrolom je, ali i dalje aktivan.

Na području opštine Sokolac lokalizovan je požar u mjestu Smrtići i drži se pod kontrolom, a ugašeni su požari u mjestima Bjelosavljevići, Kruševci i Buječ.

Na području Pale požar je ugašen u mjestu Donji Dovlići, gdje su gorjeli nisko rastinje i trava.

U Istočnom Novom Sarajevu požar je ugašen na groblju na Petrinom Brdu.