Vlada KS donijela odluku
0

Vasva Jajetović nova direktorica JU "Djeca Sarajeva"

Sarajevo-x.com
Na 56. Skupštini Vlade Kantona Sarajevo svoju saglasnost Vlada KS dala je v.d. Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva" da se Vasva Jajetović, pedagog i psiholog, imenuje za direktora ove ustanove na mandatni period od četiri godine.

Kandidatkinju Vasvu Jajetović izabrali su novoizabrani vršioci dužnosti u Upravnom odboru Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a prijedlog je upućen Vladi KS.

Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanoj 56. sjednici donijela Plan upisa studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu u školskoj 2010/2011. godini. Konkurs za upis objavit će se u dnevnim novinama 18.06.2010. godine (petak) i bit će otvoren 15 dana.

Vlada KS je donijela Rješenje o imenovanju Vahida Ćosića na mjesto policijskog komesara u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Upravnom odboru JU Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu data je saglasnost da se prof. dr. Mirsad Kurtović imenuje za dekana ove ustanove.

Vlada je dala saglasnost da se prof.dr. Smail Čekić imenuje za direktora JU "Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" Sarajevo.

Na mandatni period od četiri godine za direktora JU "Bosanski kulturni centar" imenuje se Abdurahman Čolić, a za direktora JU "Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju" imenuje se Naim Salkić. Školskom odboru JU "Peta gimnazija" Sarajevo, Vlada je dala saglasnost da Sejada Šenderovića imenuje za direktora ove škole. Behija Zlatar imenuje se za direktora JU "Orijentalni institut" Sarajevo, a za direktora "Treće gimnazije" imenuje se Avdo Hajdo. Vlada je dala saglasnost školskim odborima sljedećih osnovnih škola za imenovanje direktora:

  • Jasmina Karasalihović imenuje se za direktora OŠ "Mula Mustafa Bašeskija",
  • Asim Torlak imenuje se za direktora OŠ "Hasan Kikić" i
  • Zineta Bogunić imenuje se za direktora OŠ "Čengić Vila I".

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Školskog odbora JU OŠ "Hrasno" u koji su imenovani Edin Mirvić za predsjednika, a za članove Nafija Kudić, Berina Hasanefendić i Ramo Kasumović.

Također je Vlada donijela Rješenje da se za direktora Kantonalne agencije za privatizaciju imenuje Nazmija Pipić, diplomirani pravnik, dosadašnji direktor ove ustanove.