BiH
13

Vasić: Napadač je imao lovačku pušku, sačmaru i pištolj

SRNA
Gojko Vasić
Gojko Vasić
Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da su tokom noći u mjestu Kučić Kula kod Zvornika, gdje je živio izvršilac terorističkog napada Nerdin Ibrić, uviđaj izvršili pripadnici MUP-a Republike Srpske, Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, SIPA-e i Tužilaštva BiH s ciljem da se sa mjesta događaja preuzmu dokazi i identifikuje napadač.

"Taj dio je završen. Izvršene su provjere kontakata napadača sa njegovim, da tako kažem, istomišljenicima i nakon toga ćemo moći pouzdano da utvrdimo ko je sve bio uključen u ove aktivnosti, osim napadača koji je imao lovačku pušku, sačmaru i pištolj", rekao je Vasić novinarima nakon što je posjetio policajce, koji se oporavljaju u Opštoj bolnici u Zvorniku poslije ranjavanja u terorističkom napadu na policijsku stanicu.

Vasić je podsjetio da je obavještajni sektor, na osnovu procjena koje je imao, obavijestio Policiju Republike Srpske i druge agencije da postoji mogućnost terorističkog napada u BiH i to saznanje bilo je znak za uzbunu da stepen obezbjeđenja objekata i svega drugoga bude podignut na viši nivo.

"Bez obzira što je stepen bezbjednosti povećan na veći nivo, način na koji je izveden ovaj teroristički napad nije davao prostora policiji da potpuno izbjegne štetu i, nažalost, izgubljen je život policajca", rekao je Vasić i dodao da je taj gubitak policija primila kao težak udarac.

Vasić je rekao da se ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić zbrinuti u Opštoj bolnici, da su dobro, nisu životno ugroženi i da se oporavljaju.

Milovanović i Gajić i sami su potvrdili novinarima da se dobro osjećaju, obzirom na okolnosti i neizvjesnosti koje su sinoć doživjeli u toku terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik.