BiH
1

Vanredne sjednice oba doma Parlamenta FBiH u četvrtak

FENA
Na sjednici Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH danas je odlučeno da se u četvrtak, 5. februara, održe vanredne sjednice Doma naroda i Predstavničkog doma - kazao je Feni potpredsjedavajući Predstavničkog doma Saša Mitrović.

Dom naroda trebao bi na vanrednom zasjedanju da potvrdi kandidatsku listu za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.

"Lista će sutra biti potpisana i upućena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH", najavio je Mitrović.

Kandidat za predsjednika Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda je Marinko Čavara iz HDZ-a BiH, kandidatkinja za potpredsjednicu FBiH iz reda bošnjačkog naroda je Melika Mahmutbegović iz SDA i kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda je Milan Dunović iz Demokratske fronte.

Također, u četvrtak očekuje se da Predstavnički dom potvrdi odluke o privremenom finansiranju vanbudžetskih korisnika (Federalnog zavoda PIO, Zavoda za zapošljavanje i Zavoda za zdravstveno osiguranje/reosiguranje) za prva tri mjeseca ove godine, koje je već potvrdio Dom naroda.

Zakon o suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije, čija se primjena treba prolongirati s izmjenama tog zakona, bit će, kako kaže Mitrović, prva tačka na dnevnom redu naredne redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.