BiH
2

Vandali oštetili plafon u dva GRAS-ova tramvaja

Klix.ba
Dva tramvaja preduzeća GRAS-a oštećena su sinoć oko 23 sata.

U zadnjem dijelu vozila 215 i 266 oštećen je plafon, a oštećenje je primijećeno po povratku vozila u garažu, saopćeno je iz ove firme.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Novi Grad, a pričinjena šteta iznosi 130 KM.

"Od 01.01. do 11.9.2013. godine pričinjeno je više od 20 većih i manjih oštećenja na vozilima GRAS-a (10 na autobusima, osam na tramvajima, tri na minibusima i dva na trolejbusima), a ukupna šteta je veća od 15.000 KM. Napomenut ćemo da je 25.7.2013., kada su navijači ubacili baklju u tramvaj broj 215 pričinjena materijalna šteta u visini 3.000 KM. Također, u navedenom periodu zabilježeno je 11 slučajeva fizičkih napada na službena lica GRAS-a od čega četiri sa težim tjelesnim povredama", saopćeno je iz GRAS-a.

Ovakvi napadi i oštećenja često imaju višestruke posljedice u smislu povrijeđenih lica, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila, poštivanja reda vožnje i na taj način štete nanesene savjesnim putnicima, a čime se istovremeno dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje javnog gradskog prevoza. Još jednom upućujemo apel građanima za korektan odnos prema službenim licima, korisnicima i vozilima preduzeća GRAS, a kako bi građanima omogućili neometan i siguran javni gradski prevoz, poručuju iz ove firme.