BiH
0

Valentin Inzko na javnoj debati u Mostaru

FENA
Valentin Inzko
Valentin Inzko
Specijalni predstavnik EU Valentin Inzko posjetit će danas Mostar gdje će sudjelovati u javnoj debati pod nazivom "Postoji samo jedan smjer za Bosnu i Hercegovinu - izgradnja prosperitetnog i demokratskog društva u srcu Evrope".

Spomenutoj debati prisustvovat će britanski ambasador u BiH Michael Tatham.

Prije debate, Inzko će u 13.35 sati posjetiti Koledž ujedinjenog svijeta gdje će fotografi i snimatelji imati priliku zabilježiti početak posjeta specijalnog predstavnika EU.

Nakon toga, Inzko i Tatham će se obratiti medijima u 12.45 sati u mostarskom hotelu "Bristol", gdje će se održati javna debata s početkom u 13 sati.

Inače, posjet Mostaru dio je Programa komuniciranja s javnošću u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU, te osmi u seriji posjeta specijalnog predstavnika EU Inzka općinama u BiH koji su počeli u aprilu ove godine.

Specijalni predstavnik EU želi naglasiti pozitivan utjecaj koji proces integracija u EU može imati na svakodnevne živote građana te potaknuti i razvijati informativnu debatu o procesima integracija u cijeloj zemlji, saopćeno je iz Ureda specijalnog predstavnika EU.