SDPBiH
0

'Vahid Hećo manipulira javnošću'

FENA
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDPBiH) saopćila je danas da je nastupio posljednji trenutak kada vlast treba da počne raditi za građanske, a ne samo za lične interese jer su stotine hiljada ljudi ostale bez grijanja zbog prekida isporuke gasa Bosni i Hercegovini.

Od vlasti se sada očekuje da umjesto ispraznih priča interventno osigura potrebne količine nafte i mazuta za potrebe grijanje građana BiH, saopćeno je.

"SDP osuđuje posljednji pokušaj manipulacije javnošću Vahida Heće, federalnog ministra za industriju, energetiku i rudarstvo.

U trenutku kada se stotine hiljada građana Sarajeva i BiH doslovce smrzavaju, Hećo na bezočan i ciničan način nastavlja zagovarati privatno-stranački projekt koji je čak i njegova stranka nedavno proglasila propalim.

Podsjećamo javnost da je Hećina odgovornost da pronađe i osigura alternative energente u slučajevima nužde, a ne da svojim izjavama vrijeđa inteligenciju građana BiH u trenutku kada je cijela centralna i jugoistočna Evropa bez gasa", navedeno je također u ovom saopćenju SDP-a.

SDP još jednom poziva vladajuću šestorku da umjesto prebacivanja odgovornosti (s jednih na druge) hitno krene u projekt izgradnje hidroenergetskih potencijala vlastitim resursima te u transparentnoj i poštenoj proceduri potraži strateške partnere za izgradnju termoelektrana, kaže se u saopćenju SDPBiH-a.