Blic o Karadžiću
0

Uzeo identitet poginulog Srbina iz Sarajeva?

Sarajevo-x.com
Radovan Karadžić imao je ličnu kartu na ime Dragan Dabić, izdatu u Rumi, a istražni organi sumnjaju da je najtraženiji haški optuženik uzeo identitet Dragana Dabića, koji je rođen 1954., a poginuo 1993. godine u Sarajevu, javlja srbijanski Blic.

"Još se provjerava da li je Karadžić na isti način kao i Stojan Župljanin preuzeo identitet mrtvog čovjeka preko nekog iz Republike Srpske. Provjeravamo i da li je pravi Dragan Dabić bio rezervista koji je stradao na ratištu - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Policija je u srijedu, istražujući kako je Karadžić dobio ličnu kartu, saslušala Dragana Dabića iz Rume.

"Policajci su došli oko 14.30. Pogledali su moju ličnu kartu, zahvalili mi se i otišli. Ništa mi drugo nisu rekli. Nemam ja nikakve veze sa svim tim što se dešava - kaže za "Blic" pomalo uplašeno pravi Dragan Dabić, penzionisani zemljoradnik i radnik kožarske industrije iz Rume. Ovaj Dragan Dabić je samo tri godine stariji od Radovana Karadžića (63), ali fizički ne liče.

Advokat Svetozar Vujačić, branilac Karadžića, kaže za "Blic" da zna da je njegov klijent imao ličnu kartu na ime Dragan Dabić i da je ona na vještačenju i da ne zna više ništa o tome.