Pravila trke Giro di Sarajevo
0

Uz vedar duh do biciklističke staze u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Organizacioni odbor biciklističke trke Giro di Sarajevo zvanično je objavio pravila trke i poručio svim zainteresovanim za učešće da ih pažljivo prouče. Utrka će biti održana u nedjelju, 20. jula od 17 sati, a kreće od Hotela Terme na Ilidži.

Učešće u trci Giro di Sarajevo dozvoljeno je svima koji imaju vedar duh, pozitivne energije i koji posjeduju biciklo, bilo kakve vrste i namjene.

Učešće u trci nije dozvoljeno djeci ispod 12 godina, iz sigurnosnih razloga.

Ruta trke vodi od bočnog parkinga Hotela Terme, glavnom gradskom saobraćajnicom do Vijećnice i nazad do Vilsonovog šetališta. Dužina rute je 15,5 km. Tempo vožnje je 10 km/h. Ruta će se preći za ne duže od 120 minuta.

Proučite rutu, dužinu iste i tempo vožnje. Primijenite uslove na svoju kondiciju i fizičku spremnost. Ne učestvujte ukoliko niste spremni ili imate zdravstvenih problema.

Biciklistička trka GDS je rekreativnog i netakmičarskog karaktera, tako da je najstrožije zabranjeno izdvajanje iz skupine bez najave članu organizaciono-sigurnosnog tima. Trka je netakmičarska i nema pobjednika i nema nagrada i nema potrebe za utrkivanjem.

Trku je moguće napustiti u svakom trenutku, ali samo uz najavu OS timu. Svaki član OS tima je dužan da vam asistira pri bilo kakvom eventualnom problemu.

Trka ima pratnju policije, hitne pomoći i tehničke podrške. Svi smo tu da nam trka prođe besprijekorno i da pomažemo jedni drugima. Nemojte se libiti zatražiti pomoć u vezi bilo čega. Nemojte činiti ništa što bi moglo ugroziti ostale učesnike.

U slučaju kiše, trka se ne prekida, ali napuštanje rute je dozvoljeno kao što je opisano ranije.

Skupina učesnika se mora održavati homogenom zbog sigurnosti. Molimo vas da slušate savjete OS tima koji vam budu direktno upućeni u cilju obezbjeđenja sigurnosti.

Svi učesnici će prije starta dobiti takmičarske brojeve i vodit će se evidencija učesnika. Učesnici su dužni sačuvati broj do kraja utrke, kako bi mogli učestvovati u dodjeli poklona od strane organizacionog odbora.

Po dolasku na cilj, ne zadržavajte se na kolovozu. Plato između muzeja (desno od ceste) predviđen je za odmor. Na istom mjestu, po završetku trke, učesnicima će se obratiti organizator (kratko) i bit će podijeljeni pokloni, po slučajnom uzorku.

Priključenje u trku nakon starta moguće je samo na dva posebno organizirana priključna punkta, koji će biti obezbijeđeni od strane OS tima i pripadnika policije.

Punktovi su na: a) autobuskom stajalištu kod Općine Novi Grad; b) autobuskom stajalištu kod Zemaljskog muzeja. Obavezni ste slušati savjete člana OS tima u vezi priključenja u trku.

Na ciljnoj ravnini je obezbijeđeno okrijepljenje za sve učesnike.

Najstrožije je zabranjeno: Utrkivanje, Narušavanje discipline i ugrožavanje ostalih (verbalno ili fizičko), Protestiranje protiv bilo koga,

Korištenje alkohola, cigareta i opojnih sredstava.

Organizator zadržava diskreciono pravo da udalji sa rute bilo koga, bez objašnjenja. Svi koji budu narušavali pravila bit će udaljeni sa rute i biće predati policiji, poručuju iz Organizacionog odbora Giro di Sarajevo.