Svečanost u Parlamentu FBiH
2

Na Svjetski dan nastavnika priznanja za 37 prosvjetara

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, zajedno sa Samostalnim sindikatom osnovnog obrazovanja i odgoja BiH i Sindikatom srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, i ove godine će prigodno obilježiti 5. oktobar, Svjetski dan nastavnika.

Zajednička svečanost bit će održana u Sarajevu, u zgradi Parlamenta Federacije BiH, a prvi put ove godine, uz prigodan umjetnički program, bit će uručene zahvalnice, priznanja i novčane nagrade za izuzetan doprinos u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju nominiranim prosvjetnim radnicima iz cijele Federacije BiH. Priznanja će primiti 37 prosvjetnih radnika.

Gostima i zvanicama obratit će se federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Selvedin Šatorović i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Dževad Hodžić.

Ovogodišnji Svjetski dan nastavnika obilježava se pod motom "Zauzmimo stav za nastavnike", čime se naglasak stavlja na značaj adekvatne obuke i stalnog profesionalnog usavršavanja, kao i zaštitu prava prosvjetnih radnika, navode iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.