BiH
0

Uz pomoć helikoptera OS BiH gašen požar u Trebinju

SRNA
Trebinje
Trebinje
Na području opštine Trebinje stavljeni su pod kontrolu požari na Leotaru i Dužima a jutros je helikopter Oružanih snaga BiH dejstvovao na području Mjesne zajednice Ljubomir, u rejonu Pijavice, saopšteno je iz Civilne zaštite RS.

U opštini Bileća aktivni su požari u selima Šobadine, Brestice i Podogorač, a u opštini Gacko i dalje je pod kontrolom požarište u selu Zagradci.

U selu Trijebovo u opštini Mrkonjić Grad sinoć oko 19.00 sati ugašen je požar koji se sa deponije smeća proširio na nisko rastinje i zahvatio borovu šumu.

Pod kontrolom je požar u mjestu Gorica u opštini Šipovo, noću je organizovano dežurstvo i prati se stanje na požarištu, a danju se vatra gasi onoliko koliko to dozvoljava konfiguracija terena.

Na zahvaćeno područje sinoć je ispomoć upućena i ekipa od 12 pripadnika Civilne zaštite.

Još je aktivan požar u rejonu Ravanci u opštini Rudo pa je danas planirano angažovanje dodatnih snaga Šumskog gazdinstva "Panos" iz Višegrada i pripadnika jedinice Civilne zaštite za zaštitu od požara iz Rudog.

U mjestu Gostun u opštini Novo Goražde još uvjek nije ugašen požar koji je slabijeg intenziteta nego prethodnih dana, te nema ugroženih objekata.