BiH
58

Uz čestitke za Svjetski dan učitelja i svečana tematska sjednica u KS

Klix.ba
Povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, Udruženje učitelja Kantona Sarajevo uputilo je prigodnu čestitku svim kolegama te najavilo svečanu tematsku sjednicu.

Na sjednici će govoriti o dvije važne teme: opravdanosti devetogodišnje osnovne škole i pedagoškim standardima i normativima (norma časova, priprema za odgojno-obrazovni rad i ostali poslovi u toku radne sedmice).

Na svečanoj sjednici, koja će biti održana u srijedu, 7. oktobra u 19 sati u Hotelu Hollywood, govorit će ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović, predsjednica Skupštine UUKS Indira Tahmaz, zatim prof. dr. Jasna Bajraktarević, prof. dr. Kasim Tatić, predsjednik KO Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Saudin Sivro, predsjednica UUKS Nihada Čolić, urednica časopisa Vizija Aida Jerlagić, izvršna direktorica Udruženja Duga Anka Izetbegović i drugi.

O važnosti dobrog učitelja japanska poslovica kaže: "Jedan dan sa dobrim učiteljem vrjedniji je od hiljadu dana marljivog posla".