Livno
0

Uvredljivi simboli još uvijek nisu uklonjeni

SRNA
Foto: Livno-online
Foto: Livno-online
Na više mjesta u Livnu uočljivi su nepimjereni grafiti i uvredljivi simboli ispisani sprejom, koje "ne primjećuju" nadležni za njihovo uklanjanje, javlja dopisnik Srne. Tako se na zgradi Doma kulture na tri mjesta može vidjeti sprejom ispisano veliko latinično slovo "U" sa krstom.

Ustaško slovo "U" sa krstom i ispod napisanim "Za dom spremni!" uočeni su na objektu za držanje alata radnika koji održavaju Gradski park.

Na zidu potpuno devastiranog ugostiteljskog objekta, čiji je vlasnik Bošnjak, na izlazu iz Gradskog parka u Ulicu župana Želimira, sprejom je ispisano veliko slovo "U" sa krstom i prezime "Gotovina".

Veliko slovo "U" sprejom je ispisano i na jednom zidu na ulazu u Sportsku dvoranu "Dalibor Perković - Dali", a neprimjerene poruke i uvredljivi simboli mogu se vidjeti i na zidovima devastiranog Partizanskog groblja, kao i na nekim devastiranim i napuštenim kućama u tom dijelu grada.

O uvredljivim grafitima i simbolima ispisanim na raznim objektima u dva navrata ove godine izvještavali su mediji, pa su predstavnici opštinske vlasti obećali da će angažovati "komunalce" da bi izbrisali poruke i simbole koji vrijeđaju, omalovažavaju i zastrašuju pripadnike manjinskih naroda u ovoj opštini - Bošnjake i Srbe. 

Međutim, kada je riječ o tome još ništa konkretno nije urađeno.

Pomoćnik načelnika za privredu i inspekcijske poslove opštine Livno Fikret Sitnić više puta je javno obećao da će izdati nalog Komunalnom preduzeću "da okreči ili na bilo koji drugi način ukloni uvredljive natpise i simbole", ali to nije učinio, jer se uvredljivi simboli i dalje mogu vidjeti na raznim mjestima i objektima.