Više informacija narednih dana
0

Uviđaj na Marindvoru završen kasno sinoć

Sarajevo-x.com/FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Službenici policijskih agencija završili su kasno sinoć uviđaj na Marindvoru, na mjestu odakle je terorista Mevlid Jašarević pucao na zgradu Američke ambasade. Poduzete su sve aktivnosti kako bi se rasvijetlile sve okolnosti terorističkog napada.

U narednim danima očekuje se više informacija o terorističkom napadu u Sarajevu, kao i o Jašarevićevim motivima.

Istragu povodom napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, po naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, združeno provode Federalna uprava policije, Državna agencija za istrage i zaštitu i MUP Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Izuzeti predmeti s mjesta događaja i od izvršioca terorističkog napada poslati su na vještačenje u Centar za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije.

Podsjetimo, Jašarević je lakše ranjen i smješten je u bolnici Koševo, pod nadzorom policije. Kako nam je kazala Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, njegovo stanje je stabilno, ali nema saznanja o tome hoće li on biti premješten negdje drugo.

Na pres-konferenciji za novinare održanoj sinoć u Predsjedništvu istaknuto je da će nakon ovog događaja u Sarajevu biti pojačane mjere sigurnosti i da građani nemaju razloga za paniku i strah.