Naša stranka
0

Uvesti nultu stopu PDV-a, smanjiti poreze i druge dažbine

Sarajevo-x.com
Povodom izjava Fuada Kasumovića, pomoćnika ministra finansija BiH, da će državne vlasti odmah nakon lokanih izbora povećati PDV i krenuti u povećanje poreza i drugih dažbina, Naša stranka iznova upozorava građane i građanke na pljačkašku prirodu nesposobnih vlasti, saopćeno je iz Naše stranke čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Naime, povećanje PDV-a, poreza i drugih dažbina ne bi značilo samo sigurno siromašenje i upropaštavanje stanovništava naše zemlje, nego i potpuno uništenje privrede. Vladajuće političke partije pretvorile se BiH u privatnu državu koja ne služi ničemu drugom do punjenu džepova enormno bogatih funkcionera na svim razinama vlasti, a svaki građanin i svaka građanka naše zemlje, umjesto da ostvaruju svoje pravo na dostojanstven život, pretvaraju se u robove amoralnih vlasti.

Nesposobne da sačine i realiziraju ekonomsku strategiju razvoja naše zemlje, vlasti od rata na ovamo uništavaju naše ekonomske, privredne i prirodne resurse. Neprestano povećavajući sebi plate, amoralni funkcioneri na vlasti doveli su našu zemlju pred bankrot. Sada kad su suočeni sa bankrotom, vlastodršci posežu za novom pljačkom građanstva. Pljačkati građanstvo – to je, ustvari, jedino što naši vlastodršci znaju. Takva politika mora pasti, a vlastodršci moraju odgovarati za sva svoja zlodjela prema našoj zemlji.

Naša zemlja, naše stanovništvo, a pogotovo naša djeca ne smiju više biti taoci državne birokratije i njene nezajažljive želje za novcem.

Naša stranka boriće se svim raspoloživim demokratskim sredstvima i na najžešći mogući način da se spriječi daljnje pljačkanje naše zemlje i njenog stanovništva od strane bezočnih vlastodržaca. Stoga upozoravamo vlasti da se mora uvesti nulta stopa PDV-a za osnovne životne namirnice, knjige i zdravstvene usluge. Tražimo od njih da hitno smanje svoje plate za 50%, te da namjesto sadašnje politike uništavanja kantonalnih, entitetskih i državnog budžeta hitno razviju politiku investicionih budžeta, kako bi naša privreda postala konkurentna i kako bi smo spremno dočekali realizaciju Sporazuma o stabilizaciji i saradnji, te eventualni ulazak u EU. Naša stranka poručuje vlastodršcima da je njihovo vrijeme odzvonilo i da dolazi vrijeme kada će polagati račune za sva svoja zlodjela. Gospodo vlastodršci, na vaša mjesta uskoro dolaze sposobni, stručni, moralni i odgovorni ljudi koji će razviti politiku općeg dobra, dobra za sve građane i građanke, dobra za našu zemlju i našu djecu, a u paramparčad razbit će vašu politiku upropaštavanja naše zemlje i njenog stanovništva.", stoji u saopćenju Naše stranke.