Izvještaj MUP-a Kantona 10
0

Utvrđuje se uzrok nesreće u kojoj je povrijeđen Nikola Špirić

FENA
Nikola Špirić
Nikola Špirić
Prema izvještaju MUP-a Kantona 10, saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom i pet povrijeđenih osoba u Titovoj ulici u Drvaru dogodila se 30. novembra u 21.50 sati u kojoj je ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić u svojstvu suvozača zadobio teže povrede.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici PU Drvar, te tom prilikom utvrdili da su u saobraćanoj nesreći sudjelovali - Jovica S. rođen 1979. godine u Bihaću, nastanjen u Banjoj Luci, upravljajući vozilom marke Audi registracijskih oznaka 880 -M- 008 te suvozač u istom vozilu Nikola Š. rođen 1956. godine u Drvaru koji je zadobio teže povrede i nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Drvar on je prevezen u MC Banja Luka na daljnje liječenje.

U vozilu marke Ford Mondeo registracijskih oznaka 000 -M- 514 lakše su povrijeđeni David B. rođen 1994. godine u Drvaru, upravljajući tim vozilom, Ilija Š. rođen 1994. godine u Drvaru, suvozač u spomenutom vozilu te saputnici u istom vozilu Miroslav T. rođen 1987. godinu Drvaru, te Aleksandar K. rođen 1994. godine u Drvaru.

Svim spomenutim osobama saobraćajne nesreće, kao i vozaču trećeg vozila Opel Kadet registracijskih oznaka A05-M811 koje je sudjelovalo u ovoj saobraćajnoj nesreći, Velimir B. rođen 1981. godine u Drvaru su sanirane povrede u Domu zdravlja Drvar te su pušteni na kućnu njegu.

Daljnji operativni rad je u toku, kao i utvrđivanje tačnih uzroka saobraćajne nesreće, navodi se u u saopćenju MUP-a Kantona 10.