Vlada FBiH
0

Utvrđene dopune Zakona o gospodarskim društvima

FENA
U Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o gospodarskim društvima, utvrđen na današnjoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru, federalno Ministarstvo energije, rudarstva i industrije je, kao predlagač, ugradilo primjedbe i sugestije iz rasprave održane na 114. sjednici.

U tom prijedlogu, koji je upućen u hitnu parlamentarnu proceduru, predviđeno je da nadležno federalno ministarstvo može donijeti akt kojim se utvrđuje da gospodarsko društvo ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti, što je nužno za sudjelovanje u tenderima u zemljama u okruženju, gdje se takav akt traži.

U slučaju kada je društvo s ograničenom odgovornošću utemeljeno posebnim zakonom, kao što je riječ u Željeznicama FBiH, Prijedlog zakona predviđa izuzetak od obveze promjene oblika organiziranja u dioničko društvo.

Također, prihvaćena je sugestija gospodarskih društava koja, iz objektivnih razloga, nisu u roku od 90 dana mogla promijeniti oblik organiziranja, da to urade najdalje do 3. juna 2011. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.