Vlada KS
0

Utvrđen Prijedlog zakona o poreza na imovinu

FENA
Vlada Kantona Sarajevo (KS) uz nove prijedloge načina i visine oporezivanja imovine utvrdila je na današnjoj sjednici Prijedlog Zakona o porezu na imovinu, a ko će i koliko plaćati taj porez konačnu odluku donijet će Skupština KS-a , saopćila je kantonalna Press služba.

Uvrđivanje novih cijena centralnog grijanja nije bilo danas na dnevnom redu Vlade KS-a a kako je najavljeno, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša predložit će Vladi na usvajanje cijenu koštanja centralnog grijanja ubrzo nakon tematske sjednice Skupštine KS o stanju u komunalnoj privredi koja je zakazana za 29. januar.

"Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da sačini Prijedlog odluke o davanju garancije Vlade Kantona za podizanje kredita za "Sarajevogas" kod Federalne razvojne banke. Skupština KS-a treba dati konačno odobrenje o pokretanju procedure kreditnog zaduživanja", navodi se.

Vlada je na današnjoj sjednici za v.d. direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo imenovala Ljiljanu Pelidija, dosadašnju zamjenicu direktora Zavoda. Ona je na tu funkciju imenovana na period od dva mjeseca - do provođenja procedure javnog konkursa.

Vlada Kantona Sarajevo, svojim zaključkom, izdvojila je 100.000 KM za pomoć narodu Palestine.