Vlada Kantona Sarajevo
0

Utvrđen Nacrt budžeta od 734 miliona KM

FENA
Na danas završenoj 5. sjednici, Vlada Kantona Sarajevo je utvrdila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2009. od 734.000.000 KM.

Od ovih sredstava planirano je da 20.000.000 KM bude utrošeno za izmirivanje finansijskih obaveza iz 2008. godine.

Nacrt budžeta će se, nakon provedene skupštine procedure, naći pred poslanicima Skupštine Kantona Sarajevo 3. marta, kada treba biti održana 30. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Uz utvrđeni Nacrt budžeta, Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o izvršavanju budžeta za 2009. i zaključke kojim se zadužuju ministarstva koja ostvaruju vlasitite prihode i resorna ministarstva čije potrošačke jedinice ostvaruju vlastite prihode da Ministarstvu finansija KS-a podnesu na mišljenje prijedlog o korištenju vlastitih prihoda za plaće i naknade zaposlenih.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo dobilo je zaduženje da pripremi informaciju o ukupnim i vlastitim prihodima visokoškolskih ustanova. U saradnji s Ministarstvom finansija KS-a ovo treba da pripremi i prijedlog Kriterija za sticanje i raspodjelu vlastitih prihoda budžetskih korisnika iz svoje nadležnosti, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.