Lagumždija i Moon
0

Usvojiti reforme neophodne za brži put ka EU i NATO-u

FENA
Lagumdžija i Moon: SAD podržava reformsku vlast
Lagumdžija i Moon: SAD podržava reformsku vlast
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom SAD-a Patrickom Moonom.

Moon je tom prilikom naglasio da SAD daje podršku formiranju nove vlasti, koja će usvajanjem paketa reformi od BiH napraviti funkcionalnu državu koja će biti u stanju ispuniti sve zahtjeve za EU i NATO integracije.

Predsjednik SDP-a je zahvalio na podršci i izrazio spremnost SDP-a za formiranje konzistentne vlasti na svim nivoima, na temelju platforme koju je SDP potpisao sa SDA, NSRZB-om i HSP-om.

Lagumdžija je naglasio i da je SDP otvoren za razgovore sa svim strankama koje su spremne da iznesu konkretne prijedloge i mjere oko kojih bi se okupila vladajuća većina.

Predsjednik SDP-a je ambasadora Moona upoznao i s prioritetima novoformirane Vlade Kantona Sarajevo koja je prva parlamentarna većina formirana nakon izbora 3. oktobra u BiH.

Lagumdžija je također izrazio želju SDP-a da svi nivoi vlasti u BiH dobiju većine koje će kao u Sarajevu biti spremne raditi na ispunjavanju konkretnog programa mjera u iduće četiri godine, saopćeno je iz SDP-a BiH.