Dom naroda PSBiH
0

Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH.

Ovim zakonom se oprema koja se stavlja u slobodan promet za tijela civilne zaštite i vatrogastva namijenjena zaštiti i spašavanju civilnog stanovništva, a koju finansiraju donatori, kao i oprema za tijela civilne zaštite i vatrogastva potrebna za zaštitu i spašavanje civilnog stanovništva koju odredi Ministarstvo finansija i trezora BiH u saradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, oslobađaju plaćanja uvozne pristojbe.

Predloženim izmejnama i dopunama Zakona stvorili bi se uvjeti za efikasnije opremanje i djelovanje struktura zaštite i spašavanja BiH, a time i ostvarila efikasnija i djelotvornija zaštita ljudi i materijalnih dobara.

Delegati su po hitnom postupku usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH.