Gradsko vijeće Mostara
0

Usvojena Odluka o dopunama Prostornog plana Mostara

FENA
Tokom 24. sjednice Gradskog vijeća Mostara vijećnici su s 27 glasova za i tri suzdržana glasa usvojili Odluku o pristupanju izradi i dopunama Prostornog plana općine Mostar, a usvojena je i Odluka o pristupanju izradi Programa demolicije objekata na području Grada Mostara.

Četvrta tačka dnevnog reda odnosila se na donošenje odluka o donošenju i provođenju regulacijskih planova.

Vijećnici su usvojili Odluku o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana „Centralna zona-rekonstrukcija“ kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana. Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Regulacijskog plana „Šireg kompleksa putničkog, željezničkog i autobusnog terminala“ kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana.

Vijećnici su usvojili Odluku o donošenju i provođenju Regulacijskog plana koji obuhvata ulice Stjepana Radića, Hrvatske mladeži, Kralja Tvrtka i Dubrovačke ulice, kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana.

Usvojena je Odluka o donošenju i provođenju izmjene i dopune Regulacijskog plana "Industrijska zona Bišće polje" i dijela provedbenog urbanističkog plana na potezu most "Franje Blaževića" M-17 kao i Program uređenja spomenutog građevinskog zemljišta.

Toekom sjednice usvojena je Odluka o donošenju i provođenju Regulacijskog plana Etno-selo "Borina", kao i Program uređenja tog građevinskog zemljišta. Naglašeno je kako se uređenje tog zemljišta mora obavljati uz maksimalnu koordinaciju s institucijama koje skrbe o zaštiti nacionalnih spomenika, budući da se na spomenutom lokalitetu nalazi veliki broj stećaka.

Kada je riječ o odluci o privremenom korištenju javnih površina istaknuto je kako je važno da vijećnici dostave svoje primjedbe i dopune na spomenutu odluku kako bi se one mogle usuglasiti prije usvajanja odluke.