BiH
0

Usvojen Statut mostarskog Javnog komunalnog poduzeća

FENA
Mostar
Mostar
Vijećnici mostarskog Gradskog vijeća usvojili su na današnjoj sjednici u Mostaru Odluku o donošenju Statuta Javnog poduzeća "Komunalno" d.o.o. Mostar.

Predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić istaknuo je kako su usvajanjem Statuta, uz još nekoliko pratećih odluka uz taj statut, stvorene pretpostavke da što prije zaživi javno komunalno poduzeće u gradu.

Na sjednici je donesena i Odluka oko nove cijene deponiranja krutog otpada na Uborku, čime su se, kako je kazao Ćorić, razriješili trenutni problemi i moguće najave kolapsa u gardu kada je u pitanju prikupljanje otpada.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić apelirao je na građane i sve korisnike komunalnih usluga da izvršavaju svoje obveze jer se, kako je kazao, grad ne može čistiti bez sredstava.

"U idućem razdoblju činit ćemo sve da javno objavljujemo one koji ne izmiruju svoje obveze jer vidimo da nema drugog načina, a pored toga ići ćemo i sudskim putem jer moramo osigurati gradu da ima uređeno komunalno pitanje", naglasio je Bešlić.

Na sjednici Gradskog vijeća Mostara donesene su neke tehničke odluke kada je u pitanju sanacija kopa Vihovići, a osnovana je i Direkcija za izgradnju kulturno-sportskog centra Mostar.

Na sjednici su podnesena i izvješća o radu ustanova grada Mostara za 2006. godinu, i to iz oblasti zdravstva, socijalne zaštite, kulture i nevladinih organizacija.