BiH
47

Ususret Danu Centra za mlade pod motom "Gradite mostove, a ne zidove"

Klix.ba
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II 22. oktobra proslavlja svoj dan, kao i dan prijatelja te blagdan zaštitnika tog centra, svetog Ivana Pavla II.

Proslava blagdana zaštitnika i dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II pod motom "Gradite mostove, a ne zidove" započet će misnim slavljenjem svete mise u 18 sati koju će predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić u sportskoj dvorani Renovabis.

Uslijedit će blagoslov novoizgrađene kapelice sv. Ivana Pavla II te prigodan i sadržajan program posvećen posjetu pape Franje Sarajevu i susretu s mladima.

Osvrt na susret s Papom

Zajedno s prijateljima, donatorima i partnerima NCM će se prisjetiti susreta Svetog Oca s mladima u toj instituciji, koji je u svome obraćanju pozvao mlade da budu "mostograditelji".

"Uvijek u susretu s mladima osjetim radost, zbog ideala, zbog života. Ali vi imate jednu posebnost. Vi ste prvi naraštaj nakon rata. Vi ste cvjetovi jednog proljeća koje žele ići naprijed i ne želi se vratiti razaranju i onome što nas čini neprijateljima. Vidim u vama tu želju i zanos i to je novo za mene. Vidim da ne želite razaranja, ne želite neprijateljstva i želite zajedništvo. Imate veliki poziv, nikada ne gradite zidove koji razdvajaju, gradite samo mostove", poručio je papa Franjo mladima u junu.

Proslavom dana NCM-a Ivan Pavao II njegovi djelatnici žele iskoristiti priliku i još jednom zahvaliti svima, posebno volonterima na spremnosti i kršćanskoj solidarnosti koju su pokazali prigodom povijesnog susreta sa Svetim ocem.

Prodajnom izložbom fotografija sa susreta s Papom svi će posjetitelji po pristupačnim cijenama moći kupiti posebno pripremljenu fotografiju prvog susreta poglavara Katoličke crkve s mladima u Bosni i Hercegovini, ali i uživati u iskustvima mladih volontera koji su dali svoj doprinos bogatom programu Papinog pastoralnog pohoda Sarajevu.

Igrokaz i anegdote

Kratkim i komičnim igrokazom volonteri NCM-a Ivan Pavao II osvrnut će se na taj nezaboravan događaj, te kroz scenske prikaze prepričati zanimljive anegdote mladih koji su sudjelovali u organizaciji dolaska pape Bergoglia u Sarajevo, ali i volontirajući na središnjim točkama susreta.

Za potrebe opsežnog programa NCM Ivan Pavao II organizirao je prijevoz iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije po simboličnoj cijeni od 5 KM za sve volontere i prijatelje koji su na bilo koji način bili uključeni u uspješnu organizaciju i realizaciju pohoda pape Franje Sarajevu, a sve s ciljem kako bi se još jednom veliki broj volontera, prijatelja Centra i donatora okupio na jednom mjestu, kako bi izrazili zahvalnost Gospodinu na uspješnom posjetu pape Franje, ali i prilici da su osobnim sudjelovanjem mogli biti dio toga.