BiH
0

Uspješno realizovan Mercator Tour

Sarajevo-x.com
Foto: Giro di Sarajevo
Foto: Giro di Sarajevo
Organizacioni tim manifestacije Giro di Sarajevo objavio je da je uspješno okončana još jedna biciklistička utrka u Sarajevu, ovaj put pod nazivom Mercator Tour, i to uz pomoć policije i samog Mercatora BH.

"Ruta je bila dužine 6,5 km i odvežena je za nekih 40-tak minuta, sa prosječnom brzinom skupine od otprilike 11 km/h. Bilo je prisutno stotinjak biciklista svih uzrasta, road i mountain bajkera. OStim u sastavu Bavka, Sejo, Moke, Junior i Fisco su bili operativci na ruti i posao je odrađen bez ijednog incidenta, sa jednim isključenjem sa rute zbog nediscipline. Prije početka trke, Mercator je svim učesnicima podijelio kape i vezice, a na cilju je bilo organizovano okrijepljenje u vidu raznih napitaka, a sa malim zakašnjenjem održan je i koncert," stoji u saopštenju.

"Giro di Sarajevo ovim putem izražava zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom Mercator BH, i objavljuje nastavak saradnje u narednom periodu. Mercator BH je prepoznao značaj pokreta Giro di Sarajeva i naše ciljeve je ocijenio kao pozitivne, što je rezultiralo uspješnim dogovorima na dugoročnom planu," ističu organizatori i napominju: "Ostanite sa nama, u narednom periodu slijedi registracija Udruženja i ovdje ćete biti u mogućnosti naći sve informacije za naše dalje aktivnosti, dok ne pokrenemo zvaničnu web prezentaciju."

Foto: Giro di Sarajevo