U hotelu "Holiday Inn" 10. i 11. novembra uspješno je održan Prvi gastro-enološki kongres u BiH, koji su organizirali Agencija Max Style, Udruženje hotelijera i restoratera BiH, Udruženje kuhara i Udruženje somelijera BiH.
Prvi kongres okupio je više od 60 učesnika iz najpoznatijih hotela i restorana BiH, radnike turističkih zajednica i najpoznatije bosansko-hercegovačke proizvođače hrane i pića.
Ciljevi kongresa, promocija domaćih proizvoda i ugostiteljske djelatnosti i bolje upoznavanje autohtone bh. gastroenološke ponude, ostvareni su u potpunosti.
Pored ostalog, održana su i predavanja: Svjetski trendovi u gastronomijji, Kulinarstvo i enologija; Autohtona kuhinja u BiH; Autohtona pića BiH; Spajanje vina i hrane; Bosanski slow food - šta je to?
Kongres je završen okruglim stolom o temi "Budućnosti bh. turizma u gastroenološkoj ponudi".
Možda vas zanima
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Vezani članci