Sarajevo
0

Uspješno održan Prvi gastro-enološki kongres u BiH

FENA
U hotelu "Holiday Inn" 10. i 11. novembra uspješno je održan Prvi gastro-enološki kongres u BiH, koji su organizirali Agencija Max Style, Udruženje hotelijera i restoratera BiH, Udruženje kuhara i Udruženje somelijera BiH.

Prvi kongres okupio je više od 60 učesnika iz najpoznatijih hotela i restorana BiH, radnike turističkih zajednica i najpoznatije bosansko-hercegovačke proizvođače hrane i pića.

Ciljevi kongresa, promocija domaćih proizvoda i ugostiteljske djelatnosti i bolje upoznavanje autohtone bh. gastroenološke ponude, ostvareni su u potpunosti.

Pored ostalog, održana su i predavanja: Svjetski trendovi u gastronomijji, Kulinarstvo i enologija; Autohtona kuhinja u BiH; Autohtona pića BiH; Spajanje vina i hrane; Bosanski slow food - šta je to?

Kongres je završen okruglim stolom o temi "Budućnosti bh. turizma u gastroenološkoj ponudi".