BiH
1

Uspješna vježba vatrogasaca u Trebinju

SRNA
Trebinje (Foto: Arhiv/SRNA)
Trebinje (Foto: Arhiv/SRNA)
Trebinjski vatrogasci i spasilačka služba iz Nikšića održali su danas u Trebinju pokaznu vježbu zaštite od požara u zatvorenom, koja je ocijenjena veoma uspješnom. Vježba je organizovana u okviru prekograničnog projekta pod nazivom "Budi spreman" koji finansira EU, a predstavljena je i nova oprema Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, koja je iz ovog projekta finasirana sa 80.000 KM.

Ocjenjujući uspješnom današnje aktivnosti vatrogasaca, direktor uprave Civilne zaštite RS Milimir Doder ponovo je pozvao građane da budu oprezni prilikom loženja vatre na otvorenom.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Miodrag Batinić rekao je da je oprema koju su dobili u okviru prekograničnog  projekta "Budi spreman" i ovakve vježbe veoma značajne pred požarnu sezonu. 

On je podsjetio da je u prethodnom periodu nabavljena kvalitetna i profesionalna oprema, kao i da je organizovano više vježbi i zajedničkih treninga.

Komandir službe za spašavanje iz Nikšića Dimitrije Tomašević izrazio je zadovoljstvo saradnjom trebinjskih vatrogasaca iz Lastve i nikšićkih vatrogasaca i naglasio da je služba za spašavanje iz susjedne crnogorske opštine zainteresovana da se ona ubuduće  proširi.