Dobre vijesti iz Ljubljane
0

Uspjela operacija Melike Spahić

FENA
Melika Spahić sa sinom Arslanom
Melika Spahić sa sinom Arslanom
"Uspjeli smo", poruka je Melike Spahić upućena Edibu Kraviću, osnivaču Facebook grupe za pomoć Meliki Spahić, 33-godišnjakinji kojoj je za transplantaciju koštane srži prikupljeno 450.000 KM.

Naime, Melika je sredinom februara operisana u Ljubljani, a po preporuci ljekara trebalo je sačekati nekoliko sedmica da bi se potvrdila uspješnost operacije.

"Operacija je uspjela! Moje molitve su uslišene! Hvala svim dobrim ljudima koji su u proteklih šest mjeseci pomogli Meliki Spahić, majci dječaka Arslana", kazao je u izjavi Feni Edib Kravić, nekoliko sati nakon što je dobio poruku Melike Spahić.

Meliki je u sedmom mjesecu trudnoće, sredinom prošle godine, dijagnosticiran akutni oblik leukemije. I pored bolesti, Melika je rodila zdravog sina Arslana, a potom je uz pomoć Ediba Kravića počela sakupljati sredstva za liječenje. S tim ciljem je osnovana Facebook- grupa, koja danas broji više od 16.000 članova, a čiji su osnivači, pored nekoliko manjih akcija, organizovali i humanitarnu utakmicu tuzlanskih novinara i ekipe Humanih zvijezda, na kojoj je skupljeno oko 40.000 KM.

Poruka "Uspjeli smo" velika je radost za sve dobre ljude koji su pomagali Meliki Spahić.