BiH
0

"Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market" trajat će do 15. januara

Sarajevo-x.com
U saradnji sa foto konkursom Moja slika Sarajeva i firmom Olympus d.o.o. koja je već dodijelila šest nagrada za najbolje fotografije konkursa Moja slika Sarajeva, bit će dodijeljena i specijalna nagrada za najljepšu fotografiju Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Podtakmičenje na temu "Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market" trajat će do 15. januara 2012. godine.

Pozivamo vas da prijavite svoje najljepše fotografije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa do nedjelje, 15. januara2012. godine, putem websitea www.mojaslikasarajeva.net. Pobjednička fotografija će biti izabrana do petka, 20. januara 2012. godine, kada će biti objavljeno i ime dobitnika/ce vrijedne Olympusove nagrade.

Firma Olympus d.o.o. je za dobitnika/cu najbolje fotografije na temu "Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market" obezbijedila vrijednu nagradu – Gift Pack Model VG-110 sa 12 megapixela, 4x širokokutnim optičkim zoomom, VGA video zapisom, ali i brojnim drugim izvrsnim tehničkim specifikacijama, koji će dobitniku/ci biti uručen sa torbicom i memorijskom karticom.

Olympus je jedan od vodećih svjetskih proizvođača optičkih i digitalnih uređaja, uključujući fotoaparate, audiouređaje te mikroskope i endoskope za medicinske i industrijske primjene. Osnovana u Japanu 1919, kompanija Olympus već više od 90 godina predstavlja predvodnički duh i inovaciju. Njihove proizvode možete pronaći i na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, na štandu Vivax.

Podsjećanja radi, Moja slika Sarajeva je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet natječaj za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji će autori biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je obezbijedila firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu www.sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici natječaja za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta “Moja slika Sarajeva” podržali su: USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i www.sarajevo-x.com.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.

Sve informacije o foto natječaju Moja slika Sarajeva dostupne su na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, kao i na Facebook stranici Moja slika Sarajeva.