BiH
0

Uskoro počinje najveći studentski kulturni događaj

Klix.ba
Student Fest Sarajevo, najveći studentski kulturni događaj u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, održat će se u periodu od 18. do 25. maja.

Festival koji je prošle godine doživio veliki uspjeh kroz takmičenje studentskih bendova ove godine će imati veliku ekspanziju. U toku Festivala održatće se poetsko večer, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije, muzička radionica u dječijem domu Bjelave, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

Na festivalu će se takmičiti bendovi iz Zenice, Tuzle i Mostara.

Ovim projektom obuhvataju se studenti svih godina i naučnih usmjerenja i sigurno je da će to u velikoj mjeri doprinijeti umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj je promovisanje pop/rock studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih, ali i razmjena kontakata čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

Festival će početi takmičenjem bendova u Mostaru koje će se održati 14. maja u OKC "Abrašević" sa početkom u 20:00 sati.

Sav prihod od prodatih ulaznica će ići za liječenje dvogodišnjeg Vedada Bajića iz Konjica, dječaka koji boluje od cerebralnog poremećaja i slabovidnosti te su mu hitno potrebna sredstva za operaciju i liječenje. Dva najbolja benda će se kvalifikovati na finalno takmičenje Student Fest BiH koji će se održati 23. maja u klubu Underground Sarajevo.

Festival će se održati prema sljedećem rasporedu:

14.5. - Student Fest Mostar - OKC “Abrašević“ 18.5. - Muzička radionica u dječijem domu Bjelave 19.5. - Student Fest Sarajevo - Undergorund Club 20.5. - Studentski bazar 21.5. - Večer poezije 22.5. - Predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti 23.5. - Student Fest BiH - Underground Club 24.5. - Izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije