BiH
0

Uskoro otvaranje centra za vantjelesnu oplodnju

Sponzorirani članak
U BiH se uskoro otvara savremeni centar za vantjelesnu oplodnju i tretiranje reproduktivnog zdravlja (BAHCECI BIH IVF CENTAR). To će ujedno biti prvi ovakav Centar u regionu.

Centar osniva jedna od najuspješnijih zdravstvenih ustanova za IVF i reproduktivno zdravlje u Evropi i svijetu trenutno, BAHÇECi SAĞILIK HiZMETLERi iz Istanbula.

Bahceci BiH IVF Centar počinje sa radom uskoro na adresi Hadžići, Garovci br. 16, više informacija možete dobiti putem emaila: [email protected].

I prije zvaničnog otvaranja Centra u BiH, ljekari sa ove prestižne medicinske ustanove povremeno dolaze u BiH i do sada su organizirali nekoliko besplatnih pregleda za sve zainteresovane bračne parove koji imaju probleme sa dobivanjem potomstva, pa će tako ponovo boraviti u BiH 25. i 26.11.2011. godine.

Bahçeci Grupacija nudi vrhunske usluge i referentni je centar u toj grani medicinske industriji. Djeluje od 1996. godine pod vodstvom prof.dr. Mustafe Bahçecija.

Uspjeh ove prestižne medicinske ustanove se ogleda u to me što je do sada asistirala u rađanju preko 15 000 ''beba iz epruvete''

Prof. dr. Mustafa Bahçeci je osnovao Centar za žensko zdravlje, porođaj i In-Vitro Fertilizaciju u ''Njemačkoj bolnici'' (Alman Hastanesi) 1996.godine i Nişantaşı Bahçeci Gynekologija, centar za porođaj, dijagnostiku i liječenje 1997. godine. Kasnije osniva IVF centar u Baku (Azerbejdžan) i IVF Centar Koşuyolu Umut 2007.Također je osnovao i pokrenuo i IVF Centar Hawler u Erbilu (Irak) 2008.godine i 2010. godine IVF Centar u Prištini (Kosovo). Bahçeci Health Grupacija postoji i radi u Bagdadu (Irak) također kao IVF Centar.

U novembru 2010. godine otvoren je savremeni Fulya IVF Centar u Istanbulu. 150 visoko stručnih kadrova, 25 ljekara specijalista zajedno sa najmodernijom tehnologijom, usredotočeno je na pružanje vrhunskih usluga i ostvarivanje uspješnih rezultata u svom radu. Sve usluge i rad cjelokupnog osoblja imaju jedan zajednički cilj, ostvariti zadovoljstvo svojih pacijenata.

Neke od usluga koje se pružaju u ovoj medicinskoj ustanovi su slijedeće: tretiranje neplodnosti i IVF, procjena ženske i muške neplodnosti, indukcija ovulacije, inseminacija, IVF (In-Vitro Fertilizacija), mikrofertilizacija (ICSI), Assisted Hatching (AH), preimplantaciona genetska dijagnostika (PGD), zamrzavanje i skladištenje embrija, ginekologija, trudnoća i porod, ,muško reproduktivno zrdavlje i terapije, hirurško liječenje muške neplodnosti, Mikro-TESE, MESA, TESA ,Genetika, porodična medicina i savjetovanje o prehrani, psihološko savjetovanje, endoskopska hirurgija, laparoskopija/histeroskopija .

Sistem EmbryoScope (Dinamički Embrio Monitoring) u Turskoj je prvi put korišten u Bahçeci Zdravlje Grupaciji u Fulya IVF centru. Ovaj sistem je započeo novu eru na polju tretmana in vitro fertilizacije (IVF). EmbryoScope ™ se koristi za poboljšanje odabira embrija i zametaka kako bi se poboljšao algoritam evaluacije tokom IVF postupaka. To osigurava veću vjerovatnoću odabira zdravih embrija i povećava stopu uspjeha s ograničenim brojem embrija, s tehnologijom koja omogućuje kontinuirano praćenje u svim fazama. Unatoč velikoj potražnji, ovaj sistem se koristi tek odnedavno i to samo u najprestižnijim IVF centrima u svijetu.

Vizija ove uspješne medicinske ustanove je biti vodeća institucija na području reproduktivnog zdravlja.

Osnivač prof.dr. Mustafa Bahçeci-opstetričar i ginekolog je rođen u Sivasu u Turskoj 1957.godine. Dr. Bahçeci je diplomirao na Medicinskom fakultetu na Univerzitetu u Ankari 1980. Završio je specijalizaciju u opstetriciji i ginekologiji na istom fakultetu 1985.

Radio je kao član fakulteta na Katedri za opstetriciju i ginekologiju Univerziteta u Ankari. Dr. Bahçeci je postao vanredni profesor 1991. god. a redovni profesor 2000. godine. Godine 1990. proveo je specijalizirana istraživanja o ''bebi iz epruvete'' na Wayne State University u Detroitu, Michigan, SAD.

Osnovao je Centar za žensko zdravlje, porođaj i In-Vitro Fertilizaciju u ''Njemačkoj bolnici'' 1996. godine. 1997. godine je osnovao Nişantaşı Bahçeci Gynekologija, centar za porođaj, dijagnostiku i liječenje; IVF Centar za Bliski Istok i Balkan u Bolnici Yasam u Magusi (Sjeverni Kipar) 2005. godine; IVF Centar Koşuyolu Umut 2007. i IVF Centar Hawler u Erbilu (Irak) 2008.godine.

Autor je više od 100 naučnih publikacija i radova u Turskoj i inostranstvu. Aktivni je član turskog društva za porodiljstvo i ginekologiju, evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE) i američkog društva za reproduktivnu medicinu (ASRM).

Centar u BiH će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom i pružat će usluge od strane osoblja koje već radi u ovoj medicinskoj ustanovi. Voditelj Bahceci BiH IVF Centra biće dr. Enver Ali Kurt specijalista opstetričar ginekolog i specijalista za infertilitet. U centru će usluge pružati i poznati urolog dr. Emre Bakırcıoğlu.