BiH
0

Uskoro osnivanje nove stranke Hrvatsko zajedništvo

FENA
U Mostaru je jučer održan sastanak predstavnika HKDU-a i Hrvatskih demokršćana na kojem je donesena odluka o utemeljenju zajedničke stranke pod nazivom Hrvatsko zajedništvo, a u cilju očuvanja politike Koalicije Hrvatsko zajedništvo koju su na proteklim izborima činile HDZ 1990, HSS, HKDU, HDU te Hrvatski demokršćani.

Kako je danas priopćeno iz Ureda za informiranje Hrvatskih demokršćana, tijekom sastanka istaknuta je značajna suradnja i s dijelovima drugih stranaka koje su činile spomenutu koaliciju, a čiji su se čelnici odrekli izborne politike na čijim je temeljima Koalicija pobijedila na području od Drvara do Neuma.

Tim povodom predstavnici HKDU-a i Hrvatskih demokršćana otvorit će razgovore i s drugim strankama, nevladinim udrugama, čelnicima sindikata i istaknutim pojedincima o pristupanju zajedničkoj stranki Hrvatsko zajedništvo.

Na sastanku je utemeljen Poticajni stožer Hrvatskog zajedništva koji će voditi aktivnosti do utemeljiteljskog sabora te stranke, a u taj stožer kooptirat će se također predstavnici drugih stranaka, udruga i istaknuti pojedinci koji se uključe u proces njezina utemeljenja.

Za predsjednika Poticajnog stožera Hrvatskog zajedništva izabran je Petar Milić, a za zamjenika predsjednika Ivan Iko Pavlović.