BiH
0

Uskoro obnova klupa duž šetališta do vrela Gubera

SRNA
Vandali su u prethodnom periodu oštetili i polomili svih 15 klupa za odmor pored dva kilometra dugog puta i šetališta od Srebrenice do izvorišta ljekovitih voda Gubera u brdima iznad ovog gradića.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Grupa stanovnika ovog mjesta, uz medijsku podršku lokalnog portala eSrebrenica, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za popravku oštećenih i postavljanje novih klupa umjesto onih koje su polomljene, počupane iz ležišta i bačene u provaliju.

Prema predračunu, za nabavku materijala za sanaciju i postavljanje novih klupa potrebno je oko 1.000 KM, a organizatori akcije će volonterski obaviti popravke i postavljanja klupa.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Do danas su prikupljene dvije trećine potrebnih sredstava koja su građani lično donirali za ovu namjenu i očekuje se da će za nekoliko dana sredstva biti prikupljena i da će u toku marta, kada to omoguće vremenski uslovi, šetalište prema Guberu ponovo imati klupe za odmor pješaka.

Ovaj portal ističe da je akcija "Obnove klupa za Guber" početak šire aktivnosti na čišćenju i uređenju šetališta, uklanjanju izvaljenog i polomljenog drveća i odronjenog kamenja sa šetališta kako bi bilo revitalizovano i bezbjedno za odmor i rekreaciju stanovništva, kao i sportista i gostiju ovog mjesta.