Nakon pisanja portala Klix.ba
0

Uskoro novi parkinzi kod UKC-a u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Nakon što je portal Klix.ba prije petnaestak dana pisao o problemima u vezi sa parkingom kod banjalučkog Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC), nadležni najavljuju da bi ovaj problem uskoro trebao postati prošlost.

U Administrativnoj službi grada Banja Luka navode kako je planirana skora izgradnja novih parking mjesta u naselju Paprikovac, odnosno kod samog UKC-a.

“Trenutni kapacitet parkinga je oko 270, a planirana je izgradnja još 500 parking mjesta, što bi trebalo zadovoljiti potrebe najveće zdravstvene ustanove u RS-u. Već smo uradili dio urbanističko-tehničke dokumentacije, a izgradnja novih parking mjesta je predviđena uz novoizgrađeni heliodrom”, naveli su u ASBL.

U Gradskoj upravi su dodali kako će vrlo brzo biti osigurana i sredstva za izgradnju novih parkinga, te da bi ovaj probem uskoro mogao biti riješen.

Podsjećamo, portal Klix ba je početkom septembra upozorio na probleme u vezi sa parkingom kod UKC Banja Luka. Uz stanovnike banjalučkog naselja Paprikovac, gdje se bolnica nalazi, nezadovoljni su bili i zaposleni, ali i pacijenti koji svakodnevno posjećuju ovu zdravstvenu ustanovu.