Mustafa Ibrišimović
0

"Uskoro jedinstveni Merhamet BiH"

FENA
Mustafa Ibrišimović, predsjednik Regionalnog Merhameta za Semberiju i Posavinu i predsjednik humanitarnog udruženja građana Bošnjaka Brčko distrikta BiH, te član privremenog odbora Saveza dobrotvornih društava Sarajevo, izjavio je da se u naredna dva mjeseca konačno može očekivati uspostava jedinstvenog i demokratskog „Merhameta“ BiH.

Ibrišimović je naveo da je 10. maja boravio u Sarajevu i s Hajrudinom Šahićem, predsjednikom „Merhameta“ Sarajevo, razgovarao o daljem radu ovih dviju dobrotvornih ustanova.

"Nismo se vraćali unazad, zadatak nam je bio da se dogovorimo kako dalje da bude bolje.Nasreću, nakon ovog razgovora bi se trebao realizovati naš davni prijedlog da imamo zajednički, transparentan i ravnopravan „Merhamet“. Zaključili smo da izvršimo ukupnu reorganizaciju Merhameta na nivou države BiH, da uspostavimo realne i stvarne regije koje će biti ekonomski opravdane, te da u organima budećeg jedinstvenog „Merhameta“, budu uključeni ljudi s prostora BiH“, istakao je Ibrišimović.

Po njegovim riječima, na kraju je zajednički stav bio da se ide u dogovore o uspostavi jedinstvenog, zajedničkog „Merhameta“ sa sjedištem u Sarajevu.

"Ukoliko ne bude nekih otpora nadam se da ćemo već u naredna dva mjeseca imati zajednički „Merhamet“, koji smo davno trebali da uspostavimo na razinu na kojoj je trebao i da bude, u svrhu što veće pomoći našem siromašnom narodu“, istakao je Ibrišimović.