BiH
0

Uskoro internet konekcija u svakoj sobi Studentskog centra u Zenici

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Studentski centar Univerziteta u Zenici povodom obilježavanja 35. godišnjice postojanja i rada organizira tradicionalnu manifestaciju "Dani studentskog centra". Programom manifestacije predviđeni su brojni edukativni, kulturni, zabavni i sportski sadržaji te svečana akademija.

Četvrtkom uvečer tokom decembra i januara, brojne poznate ličnosti održat će predavanja o temama koje se tiču školovanja i položaja studenata. Predavanja će održati Almir Čehajić Batko, Nura Bazdulj-Hubijar, Valentin Inzko, Senka Balorda, Enis Bešlagić i Semir Osmanagić.

Bit će organizirana sportska takmičenja u malom nogometu, odbojci, košarci, trčanju i šahu. Osim toga, bit će organizirani izbori za najuredniju sobu, najbolje literarne i likovne radove te izbor za nagradu "Alen Mehmedović", koja se dodjeljuje najboljem studentu.

Svečana akademija planirana je za 26. januar 2012. godine, na sedmu godišnicu integriranja Studentskog centra u Univerzitet u Zenici.

Kako je saopćeno na press konferenciji, tada će svečano biti označen završetak projekta informatizacije ovog centra, koji je započet prije četiri godine otvaranjem multimedijalnog centra.

"Projekt smo priveli kraju time što smo za svaku od 87 soba osigurali internet konekciju, što će znatno poboljšati uslove za rad studenata", izjavila je Miralema Bašić-Buzaljko, direktorica Studentskog centra u Zenici.