BiH
0

Ušanović demantirao medijske navode

FENA
Neredi domaćih navijača na utakmici SCG - BiH
Neredi domaćih navijača na utakmici SCG - BiH
Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine demantirao je izvještaje nekih bosanskohercegovačkih medija o njegovom navodnom pokušaju ublažavanja kazne za Fudbalski savez SCG nakon divljanja navijača te reprezentacije prije, tokom i nakon meča s reprezentacijom BiH.

"Sastao sam se s generalnim sekretarom FS SCG Zoranom Damjanovićem da još jednom pokušamo zajedno suzbiti nefudbalske pojave i doći do novih informacija o pucanju iz vatrenog oružja na autobus s našim navijačima u Beogradu. Ni u kojem slučaju ovaj sastanak nije imao za cilj da se promijeni ni slovo iz našeg odgovora FIFA-i. Prije potpisivanja ove zabilješke sa sastanka konsultirao sam predsjednika NSBiH Domikovića, koji je rekao da nije sporan tekst i da ga mogu potpisati. Nažalost, ovaj sastanak je protumačen kao pokušaj ublažavanja kazne za FSSCG u čemu nema ni slova istine", stoji, između ostalog, u Ušanovićevom saopćenju.

On je također izjavio da nakon utakmice nije izjednačio navijače SCG i BiH, te da nije okrivio navijače BiH za nerede na stadionu.

Na kraju saopćenja Ušanović je naveo da je sve učinjeno kako bi se spriječila nastojanja FSSCG da navijače BiH okrivi za incident.

"Na licu mjesta saznao sam da je u FSSCG snimljena kaseta samo naših navijača, koji nisu napadali, nego su se branili od njihovih navijača. To nismo i nećemo dozvolili. Također, moguće je da je dopunjena prijava FIFA-e protiv FSSCG, kojom je proširena optužba protiv njih o šovinizmu i fašizmu, upravo rezultat svih navedenih poteza koje sam do sada poduzeo", stoji u saopćenju generalnog sekretara NSBiH Muniba Ušanovića.