BiH
0

Uručeno 40 automobila centrima javne bezbjednosti

FENA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo danas je u Banjoj Luci dodijelio ključeve 40 novih službenih automobila načelnicima centara javnih bezbjednosti i načelnicima uprava MUP-a RS-a.

MUP RS-a izdvojio je 1.220.192 KM za 40 službenih automobila koja su danas raspoređena centrima javne bezbjednosti i upravama MUP-a RS-a na korištenje, od kojih je 35 vozila marke „ford fokusa“ i pet vozila marke „lada niva“.

Čađo je u obraćanju novinarima istaknuo da je MUP RS-a 2005. godine imao 1.040, a danas ima 710 vozila.

"To je odraz naše politike o racionalizaciji po mnogim osnovama, konkretno u ovom slučaju o voznom parku, i naš plan je da do kraja godine brojno stanje bude 700 vozila, jer je po svim parametrima i standardima, koji vrijede za ovakve institucije, to neko optimalno brojno stanje i mi ćemo, uspjeti da taj plan realiziramo“, rekao je ministar Čađo.

Istaknuo je da je prosječna starost vozila prošle godine bila petnaest godina, pa čak i više, dok je u ovom trenutku prosječna starost voznog parka 10 godina.

''Naš cilj je da u narednom periodu prosječna starost voznog parka unutar MUP-a RS-a bude sedam godina'', dodao je entitetski ministar policije.