BiH
0

Uručeni paketići pacijentima Pedijatrijske klinike

FENA
Međunarodni i lokalni volonteri projekta "Muzika i boja za nadu i liječenje" (MUCHH) uručili su u subotu mjesečne paketiće pacijentima Centra za majku i dijete sarajevske obnovljene Pedijatrijske klinike na Jezeru.

Riječ je o 100 specijalnih paketića "Zdravi i sretni" ("Happy-Healthy kits") raznolikog sadržaja, koja su rezultat donacija niza institucija, organizacija, škola i pojedinaca.

Predstavnici tog projekta prethodno su, s ciljem obnove prvenstveno Hematološkog odjeljenja, već opremili dvije igraone za djecu te postavili veliki akvarijum. Glavni finansijeri projekta su NATO, EUFOR i Raiffeisen banka.

Tako je, među ostalima, kačkete, majice, olovke i deke donirala Raiffeisen banka, pidžame, trenerke i peškire NATO snage u BiH, lijekove, osvježavajuće napitke, fudbalske dresove i trenerke Velika Britanija, Lego igračke Danska, ogrlice za djevojčice donirala je Danska ambasada, dok je mini biblioteku knjiga za djecu doniralo nekoliko umjetnika iz BiH.

Učenici Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva napravili su crteže kojima su svoj bolesnoj djeci na Pedijatriji uputili želje za brzim ozdravljenjem, dok su djeca iz Osnovne škole "Grbavica 2" donirala tri vreće igračaka, bojanki i slikovnica.

Projekt podjele paketića dio je većeg, krovnog projekta "Muzika i boja za nadu i liječenje" čiji je cilj organizirati niz aktivnosti za podršku novom Centru na Jezeru. Osmišljen je kao projekt koji će uvesti "arhitekturu za oporavak" na Hematološki odjel.