Teslić
0

Uručeni ključevi za 11 obnovljenih stambenih jedinica povratnika

FENA
Ministar za ljudska prava i izbjelice BiH Safet Halilović posjetio je Teslić i s načelnikom ove općine Savom Kasapovićem uručio ključeve za 11 obnovljenih stambenih jedinica povratnika, u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 300.000 KM.

Ključeve su dobili: Hajrudin Efendić, Senija Garić, Redžo Hajdarević, Nevzet Haušić, Ramo Iriškić, Sulejman Jeterić, Zikret Kapić, Husein Kopić, Alem Redžić, Safet Selimanović i Mirsad Spahić.

"Od 2008. do 2010. Ministarstvo je, uključujući i projekat CEB, za obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture i održivi povratak u općini Teslić izdvojilo oko 2,5 miliona KM. Na području ove općine realizirano je ili je u toku realizacija 15 projekata, od kojih se većina odnosi na stvaranje uvjeta za održivi povratak", kazao je ministar Halilović.

Ministar Halilović je posebno istaknuo projekt rekonstrukcije stambene zgrade s 18 stambenih jedinica za zbrinjavanje osoba iz alternativnog i kolektivnog smještaja, vrijedan 500.000 KM.

Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u općini Teslić prijavile su se 472 porodice s 1.824 člana, saopćeno je iz Halilovićevog kabineta.