Kanton Sarajevo
0

Uručeni ključevi putničkog vozila za prijevoz RVI paraplegičara i kvadriplegičara

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić i ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Ibrahimović uručili su danas ključeve putničkog vozila "kombi" za prijevoz ratnih vojnih invalida paraplegičara i kvadriplegičara sa područja Kantona Sarajevo predsjedniku "Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara KS“ Salemu Demiru.

"Ministarstvo za boračka pitanja, kao i Vlada Kantona Sarajevo čine sve što mogu kako bi realizirali projekte koji će pomoći i olakšati život ovoj najtežoj grupaciji ratnih vojnih invalida", rekao je ministar Ibrahimović.

"Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara KS" broji 76 članova, a do danas raspolagalo je sa kombijem starim deset godina, koji je kako je rečeno, dotrajao i nije bio adekvatan za prijevoz RVI paraplegičara i kvadriplegičara.

"Svi naši članovi ovisni su o kolicima i zbog toga je ovaj novi kombi sa platformom za invalide od izuzetnog značaja za sve nas. Olakšat će nam odlazak u bolnice, domove zdravlja i na rehabilitacije u Fojnicu", istakao je Demir, te se još jednom zahvalio Vladi Kantona Sarajevo na razumijevanju.

Ministarstvo za boračka pitanja KS izdvojilo je 50.000 KM za nabavku vozila "kombi".