BiH
0

Uručene stipendije djeci poginulog policajca Ljubuškića

FENA
Policijska uprava Bugojno
Policijska uprava Bugojno
Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš danas je Mersihi Ljubuškić, supruzi Tarika Ljubuškića, policajca koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Bugojno, uručio odluku kojom Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, preuzima obavezu stipendiranja njihove djece.

Odlukom se za potrebe školovanja djece Amne i Anesa, dodjeljuje novčana pomoć od 5.000 KM, što uključuje deset mjesečnih stipendija u pojedinačnom iznosu od 400 KM tokom školske 2011./2012.

Također, početkom školske 2012./2013. djeci rahmetli Tarika Ljubuškića bit će isplaćen iznos od 1.000 KM, za potrebe nabavke školskih knjiga i pribora.

  • Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH ima obavezu da pomogne djeci Tarika Ljubuškića, a današnji čin je dokaz da u tome namjeravamo istrajati, naglasio je Kurteš.

Shodno odluci istog ministarstva od 1. jula 2011. policajcu Tariku Ljubuškiću, koji je izgubio život u terorističkom napadu na PS Bugojno 27. juna 2010. posthumno je dodijeljena Medalja za hrabrost.