RS
0

Đurica prešao iz PDP-a u Socijalističku partiju

SRNA
Radenko Đurica
Radenko Đurica
Poslanik Partije demokratskog progresa u proteklom sazivu Narodne skupštine RS Radenko Đurica potpisao je danas pristupnicu u članstvo Socijalističke partije.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izrazio je zadovoljstvo što je Đurica postao član ove stranke navodeći da je Đurica kao poslanik u diskusijama u parlamentu imao racionalna i konstruktivna razmišljanja.

"Riječ je o izuzetnom građaninu RS, profesoru na fakultetu u Banjoj Luci,  a kao narodni poslanik u proteklom mandatu davao je veliki doprinos u radu Narodne skupštine", rekao je Đokić novinarima.

Đokić je rekao da Đurica ima i stručne predispozije da dobije angažman i tretman u Socijalističkoj partiji, koja je uvijek demokratski i ljudski vodila računa o svojim članovima. "Omogućit ćemo Đurici, kao i ostalima, da svojim djelovanjem u Socijalističkoj partiji da doprinos institucijama RS",  rekao je Đokić.

Radenko Đurica rekao je da je Socijalistička partija stranka koja vodi računa o socijalnoj pravdi i  ima zdrave ideje, naglasivši da predsjednik ove stranke Petar Đokić uživa veliko povjerenje u RS. 

Đurica je podsjetio da je pismeno dao ostavku na članstvo u PDP-u i ocijenio da PDP neće moći da preživi na političkoj sceni u RS.

"U ovoj stranci djeluje mala grupa ljudi koja ima lične interese i ne vode računa o životu i radu ljudi, niti o RS", rekao je Đurica.