BiH
0

Urbanistički plan Mostara iz 1981. ne može biti osnova za druge planove

FENA
Živko Budimir, predsjednik Izbornog stožera Koalicije HSP BiH Đapić-dr. Jurišić-HNZ i nositelj gradske liste ustvrdio je kako regulacijski urbanistički plan o kojem će se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća Mostara ne može biti osnova za razradu drugih planova jer je napravljen još 1981. godine.

Budimir je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Koalicije HSP BiH Đapić-dr. Jurišić-HNZ u Mostaru ocijenio kako regulacijski plan iz 1981. na koji se vežu svi ostali planovi ne rješava pitanje infrastrukture sadašnjeg izgleda grada.

"To su ishitreni potezi vijećnika do isteka mandata", ocijenio je Budimir.

Budimir je također ukazao na probleme legalizacije već sagrađenih objekata u Žitomislićima i Ortiješu o čemu se nikako ne raspravlja na sjednicama Gradskog vijeća, kao ni o objektima sagrađenim prije 30 godina.

Nositeljica liste Koalicije za općinu Zapad Snježana Dropulić govorila je o novim zahtjeva za povrat stanova u gradskom području Zapad. Po njezinim saznanjima, deložacija prijeti za 500 obitelji koji su postali neprikosnoveni vlasnici stanova.

Dropulić je istaknula da postoji nesklad po broju zahtjeva u arhivi EU i Arhivu BiH.

Po njezinim riječima, EU ima 8 900 zahtjeva za povrat stanova, te da ti isti zahtjevi završavaju u Komisiji za imovinska prava izbjeglih i raseljenih (CRPC) koji ih predaje Arhivu BiH gdje je registrirano čak 9 400 takvih zahtjeva. To, kaže ona, znači da ima viška 500 zahtjeva.